KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Carpaccio na ekskluzywną kolację

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zaskocz wszystkich ekskluzywnym daniem...

Carpaccio na ekskluzywną kolację Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Carpaccio na ekskluzywną kolację

 

  • 200 gr świeżej polędwicy wołowej,
  • 6 cienkich plasterków parmezanu,
  • 2 kapary,
  • musztarda francuska do smaku,
  • dobra oliwa,
  • ocet balsamiczny,
  • sól,pieprz do smaku,
  • kilka kropli cytryny,
  • sos sojowy do smaku,

 

Sposób przygotowania:

Carpaccio na ekskluzywną kolację
Mięso polędwicy wołowej dokładnie myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon, wkładamy na godzinę do zamrażarki, kroimy cieniutkie plasterki. Kawałki pociętej polędwicy układamy na talerzu, skrapiamy cytryną, doprawiamy młotkowanym pieprzem i skrapiamy oliwą, nakrywamy szczelnie folię spożywczą i umieszczamy w lodówce na 24 godziny. Gotową zamarynowaną polędwicę układamy na talerzu, posypujemy paskami parmezanu, skrapiamy musztardą, oliwą, octem balsamicznym i sosem sojowym, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, porcję ozdabiamy zieleniną. Smacznego.
Carpaccio na ekskluzywną kolację
Wybieramy świeży kawałek polędwicy wołowej, oczyszczamy z błon.
Carpaccio na ekskluzywną kolację
Delikatnie zamrożoną kroimy w cienkie plasterki i rozkładamy na talerzu.
Carpaccio na ekskluzywną kolację
Całość doprawiamy przyprawiamy, marynujemy..

Tagi:

sosy kapary