Sposób przygotowania:
Carpaccio z mozzarelli i pomidorów
Mozzarellę osączyć z zalewy i ostrym nożem pokroić w cienkie plasterki.
Pomidory sparzyć lekko i obrać ze skórki, a następnie pokroić w plastry. Idealnie, jeśli uda nam się osiągnąć taką samą ilośc plastrów sera i pomidorów.
Na dużym płaskim talerzu ułożyć przemiennie plastry pomidorów i mozzarelli. Całość polać octem winnym, w ilości takiej, jaką lubimy. Posolić i popieprzyć do smaku. Posypać posiekanymi listkami świeżej bazylii. Udekorować oliwkami lub innymi piklami.
Sałatka świetnie nadaje się na przystawkę, śniadanie lub lekką kolację. Najlepiej podawać ją z bagietką lub pieczywem czosnkowym, posmarowanym masłem.
Pomidory sparzyć lekko i obrać ze skórki, a następnie pokroić w plastry. Idealnie, jeśli uda nam się osiągnąć taką samą ilośc plastrów sera i pomidorów.
Na dużym płaskim talerzu ułożyć przemiennie plastry pomidorów i mozzarelli. Całość polać octem winnym, w ilości takiej, jaką lubimy. Posolić i popieprzyć do smaku. Posypać posiekanymi listkami świeżej bazylii. Udekorować oliwkami lub innymi piklami.
Sałatka świetnie nadaje się na przystawkę, śniadanie lub lekką kolację. Najlepiej podawać ją z bagietką lub pieczywem czosnkowym, posmarowanym masłem.
Gość
milenazajac
cremebrule
Gość
jagna
sandra200
kayleb
Anusia
darek112
Gatita
msewka
elle