Sposób przygotowania:
Cebula faszerowana kaszanką i szynką parmeńską
Cebulę obrać, odciąć górną część, a następnie wydrążyć środki.
Miąższ cebuli oraz odcięte fragmenty drobno pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać szynkę pokrojoną w kostkę, wymieszać. Dodać również kaszankę i przyprawy. Wymieszać i smażyć razem 2-3 minuty.
Tak przygotowany farsz nałożyć do cebuli. Ułożyć cebule w naczyniu do zapiekania, podlać bulionem. Piec przez około 35-40 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni. Gotowe cebule posypać kaparami.
Smacznego
Miąższ cebuli oraz odcięte fragmenty drobno pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać szynkę pokrojoną w kostkę, wymieszać. Dodać również kaszankę i przyprawy. Wymieszać i smażyć razem 2-3 minuty.
Tak przygotowany farsz nałożyć do cebuli. Ułożyć cebule w naczyniu do zapiekania, podlać bulionem. Piec przez około 35-40 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni. Gotowe cebule posypać kaparami.
Smacznego
mocsłodkości