Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana kaszą i soczewicą
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, wdrążamy środek, oprószyć solą.
Cebulę drobniutko pokroić, podsmażyć na oleju. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i dorzucamy do cebuli, podsmażamy.
Soczewicę (wcześniej namoczoną) gotujemy do miękkości.
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy, przelewamy wrzątkiem, zalewamy świeżą wodą i gotujemy na sypko.
Pomidory wyciągamy z zalewy i kroimy w paseczki.
Wszystkie składniki łączymy że sobą, doprawiamy. Powstałą masą faszerujemy cukinię.
Zapiekamy 30-40 min w temp 180 st.
Smacznego
Cebulę drobniutko pokroić, podsmażyć na oleju. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i dorzucamy do cebuli, podsmażamy.
Soczewicę (wcześniej namoczoną) gotujemy do miękkości.
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy, przelewamy wrzątkiem, zalewamy świeżą wodą i gotujemy na sypko.
Pomidory wyciągamy z zalewy i kroimy w paseczki.
Wszystkie składniki łączymy że sobą, doprawiamy. Powstałą masą faszerujemy cukinię.
Zapiekamy 30-40 min w temp 180 st.
Smacznego