Sposób przygotowania:
Ziemniaki Eli z kurczakiem i czerwoną paprykąprzygotowanie mięsa
Mięso kurczaka pokroić w kostkę. Do mięsa dodać przyprawę do kurczaka i olej. Całość wymieszać i włożyć do lodówki na godzinę.
przygotowanie mięsa cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać.
przygotowanie mięsa cd
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso.
przygotowanie mięsa cd
Do kurczaka dodać cebulę i czosnek .
przygotowanie mięsa cd
Kurczaka z cebulą i czosnkiem chwilę smażyć. Podlać mięso odrobiną wody i chwilę dusić.
przygotowanie papryki
Do mięsa dodać paprykę i wymieszać.
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach. Ziemniaki wyjąć z wody i ostudzić. Odciąć górę ziemniaków i wydrążyć środki. Część wydrążonego miąższu pokroić w kostkę, włożyć do ziemniaków i oprószyć solą i pieprzem.
przygotowanie ziemniaków cd
Ziemniaki napełnić mięsem z papryką i włożyć do naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać przez 30 minut. Smacznego!
skuter5