Sposób przygotowania:
Cebule faszerowane ryżem
Cebule obieramy, odcinamy górną część. Gotujemy wodę z dodatkiem łyżeczki cukru i łyżeczki soli, wrzucamy cebule i gotujemy około 10 minut.
Wyjmujemy ostrożnie środki. Siekamy usunięte z cebuli części i szklimy je na rozgrzanym oleju. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i podsmażamy przez chwilę.
Dodajemy ugotowany w osolonej wodzie ryż i smażymy około 2-3 minuty.
Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Napełniamy cebule farszem. Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Wyjmujemy ostrożnie środki. Siekamy usunięte z cebuli części i szklimy je na rozgrzanym oleju. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i podsmażamy przez chwilę.
Dodajemy ugotowany w osolonej wodzie ryż i smażymy około 2-3 minuty.
Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Napełniamy cebule farszem. Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.