Sposób przygotowania:
Papryka zielona Eli z gulaszem z serc wieprzowychprzygotowanie gulaszu
Serca umyć, włożyć do garnka, dodać 3 liście laurowe i 4 ziela angielskiego. Zalać serca wodą, posolić i gotować do miękkości. Ugotowane serca wyjąć z wywaru, ostudzić i pokroić w kostkę. Wywar zachować.
przygotowanie gulaszu cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojone serca, cebulę, czosnek, pozostałe liście laurowe, ziele angielskie i przyprawę do mięs.
Całość chwilę smażyć, podlać wodą i dusić aż serca będą mięciutkie. Z gulaszu wyjąć liście laurowe i ziele angielskie.
przygotowanie farszu
Paprykę opłukać, osuszyć i usunąć nasiona. Miąższ papryki pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu cd
Ryż gotować w osolonym wrzątku przez 15 minut. Ryż wyjąć z wody i ostudzić. Do miski włożyć ryż, gulasz, paprykę czerwoną, doprawić solą,pieprzem i wymieszać.
przygotowanie papryki
Papryki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z papryk odciąć wierzchy tak żeby powstały czapeczki z ogonkami.. Ze środka papryk usunąć nasiona.
przygotowanie papryki cd
Do papryk nałożyć farsz.
przygotowanie papryki cd
Papryki z farszem przykryć odciętymi czapeczkami i włożyć do naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać papryki przez 30 minut. Smacznego!
Ja podałam papryki z sosem pomidorowym.