Sposób przygotowania:
Cebula nadziewana
Cebulę obieramy z łupin, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie ścinamy "daszek" i łyżką wydrążamy cebule. Przygotowanie farszu: pieczarki kroimy w drobną kostkę, umytego i osuszonego pora kroimy w plastry, potem jeszcze na cztery części, przekładamy do miski, następnie kroimy (także w kostkę) fileta uprzednio oczyszczonego z błon, dodajemy do pieczarek. Siekamy natkę pietruszki, wkładamy do miski, na koniec jeszcze starty parmezan (zostawiamy trochę, aby obsypać wierzch cebuli z nadzieniem) plus przyprawy, mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy cebule, nadziewamy farszem, obsypujemy pozostałym parmezanem, podlewamy bulionem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C około 30-35 minut. *Jeżeli cebula wydrążona ma więcej niż jedną warstwę wtedy czas pieczenie się wydłuża - musimy sprawdzać kiedy będzie miękka;)