Sposób przygotowania:
Cebulaki z serem
Połowę wody lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże i cukier. Mieszamy, aby wszystko się rozpuściło. Do miski wsypujemy mąkę. Wlewamy drożdże z wodą, mieszamy. Następnie dodajemy pozostałą wodę, oliwę oraz sól. Mieszamy i zagniatamy ręką ciasto (około 10 minut). Przykrywamy ścierką i odstawiamy do wyrośnięcia. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Podsmażamy na złoty kolor na oliwie. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Gdy ciasto podwoi swą objętość, formujemy z niego małe placuszki. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce .Na placuszki nakładamy porcję cebuli oraz sera. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni. Podajemy polane keczupem.