SUPERPRZEPIS

Cebulka w zalewie musztardowej

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Cebulka w zalewie musztardowej Więcej zdjęć (4)

Bardzo lubię ogórki w tej zalewie dlatego dziś postanowiłam zrobić w niej też cebulkę.

Składniki:

Cebulka w zalewie musztardowej

 

  • Przepis na 10 słoiczków po musztardzie

 

  • ZALEWA
  • 0,5 litra wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 0,5 szklanki octu,
  • 1,5 łyżki soli,
  • 3 łyżki musztardy francuskiej,
  • 3 łyżki musztardy rosyjskiej.

 

  • Cebulka

Sposób przygotowania:

Cebulka w zalewie musztardowej
Cebulkę myjemy, obieramy i układamy w słoiczkach. W garnku przygotowujemy zalewę z wody, octu, cukru i soli. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce, by zalewa wystygła. Następnie dodajemy musztardę francuską i rosyjską(ważne by była z ziarnami gorczycy). Mieszamy dokładnie. Przygotowaną zalewę wlewamy do słoików z cebulką. Tak przygotowaną cebulkę wekujemy przez 15-20 minut.
Zalewy starczyło na przygotowanie 10 słoiczków z cebulką po musztardzie.
Cebulka w zalewie musztardowej
Cebulka jest już obrana, umyta i ułożona w słoikach.
Cebulka w zalewie musztardowej
Zalewa musztardowa-nie wygląda zbyt apetycznie, ale liczy się efekt końcowy.
Cebulka w zalewie musztardowej
Cebulkę w zalewie musztardowej wekujemy od 15 do 20 minut.

Tagi:

cebula