Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Cebulka z przyprawą do kwaszenia ogórków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejny pomysł na przyrządzenie cebulki

Cebulka z przyprawą do kwaszenia ogórków Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cebulka z przyprawą do kwaszenia ogórków

 

  • Przepis na 9 słoików po musztardzie

 

  • ZALEWA
  • 3 szklanki wody,
  • 1,5 łyżki soli,
  • 2,5 łyżki cukru,
  • 150 ml octu,
  • liść laurowy, ziele angielskie.

 

Sposób przygotowania:

Cebulka z przyprawą do kwaszenia ogórków
Cebulkę obieramy, dokładnie myjemy. Ogórki kroimy wzdłuż na 4 część. Do każdego ze słoików wkładamy cebulkę i po 2 kawałki ogórka. Oprócz tego wsypujemy po łyżeczce przyprawy do kwaszenia ogórków. Przygotowujemy zalewę:wodę, ocet, sól, cukier, ziele angielskie oraz pocięte na kawałki liście laurowe doprowadzamy do wrzenia. Zalewamy gorącą zalewą cebulkę z dodatkami. Wekujemy słoiki około 20 minut.
Cebulka z przyprawą do kwaszenia ogórków
Cebulki wraz z przyprawą do kaszenia ogórków i cząstkami ogórka ułożone w słoikach.
Cebulka z przyprawą do kwaszenia ogórków
Zalewa z czrnym pieprzem i liśćmi laurowymi jest już gorąca.
Cebulka z przyprawą do kwaszenia ogórków
Słoiczki z cebulką i ogórkami są już gotowe do wekowania.