dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Cebulowe schabowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne kotlety schabowe. Aromatyczne od cebuli, soczyste od marynowania w mleku, po prostu pyszne :)

Cebulowe schabowe

Składniki:

Cebulowe schabowe

kotlety

  • ok. 400 g schabu
  • 1 duża cebula
  • ok. 2 szklanek mleka
  • sól
  • 2 jajka
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cebulowe schabowe
Schab pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem na cienkie plastry. Przełożyć do miski przekładając pomiędzy nie plastry cebuli. Zalać mlekiem, odstawić na noc do lodówki. 

Zamarynowane mięso wyjąć z mleka, panierować kolejno w mące pszennej, a potem roztrzepanymi z solą jajkami. Smażyć z obu stron na tłuszczu.