BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 817]

Roladki schabowe na bogato

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam bardzo dobre roladki schabowe , które po spróbowaniu bardzo szybko znikają z talerzy. Robi się je bardzo szybko, prosto a na domiar są bardzo smaczne.

Roladki schabowe na bogato Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Roladki schabowe na bogato

 

  • schab 5 plastrów,
  • parówki cienkie cielęce 5 szt,
  • papryka czerwona 1 szt,
  • ser żółty 5 słupków,
  • ogórki z zalewy musztardowo - chrzanowej,
  • Sól i pieprz do smaku,
  • Dodatkowo;
  • majonez 4 łyżki,
  • musztarda 2 łyżki,
  • keczup 1 łyżka,
  • jajka 2 + 1/4 szkl. mleka + 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
  • bułka tarta do panierowania + 2 łyżki mąki,
  • masło klarowne do smażenia,

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe na bogato
Kotlety schabowe opłukać ,osuszyć a następnie rozbić przez folie.

Lekko oprószyć solą i pieprzem.

Następnie posmarować majonezem wymieszanym z musztardą i odrobiną ketchupu.

Na każdym rozbitym płacie ułożyć przekrojone wzdłuż parówki cienkie cielęce , ogórki w zalewie musztardowo - chrzanowej pokrojone w słupki , słupki żółtego sera oraz paseczki oczyszczonej papryki czerwonej.

Każdy przygotowany płat zwinąć ciasno w roladę.

Panierować w jajku z dodatkiem mleka a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki.

Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym ( na małym ogniu )na złoty kolor z każdej strony.

Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.
Roladki schabowe na bogato
Schabowe kotlety po opłukaniu i wysuszeniu rozbić przez folie
Roladki schabowe na bogato
Rozbite oprószyć przyprawami , posmarować majonezem,musztardą i ketchupem a także ułożyć dodatki
Roladki schabowe na bogato
Roladki ciasno zwinąc ,przygotować do panierowania
Roladki schabowe na bogato
Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka i przypraw
Roladki schabowe na bogato
Roladki panierujemy w rozbełtanych jajkach a następnie w bułce tartej
Roladki schabowe na bogato
Podaje gorące do drugiego dania lub jako przekąskę

Tagi:

danie