Sposób przygotowania:
Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej
Schabowe po oczyszczeniu i osuszeniu rozbijamy przez folie tłuczkiem.
Następnie oprószamy solą, pieprzem oraz poszatkowaną cebulką zieloną.
Tak przygotowane schabowe panierujemy w rozbełtanym jajku z przyprawami a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej.
Gotowe panierowane schabowe smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną suróweczką.
Następnie oprószamy solą, pieprzem oraz poszatkowaną cebulką zieloną.
Tak przygotowane schabowe panierujemy w rozbełtanym jajku z przyprawami a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej.
Gotowe panierowane schabowe smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną suróweczką.
gusia1000