BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1383]

Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam zwykłe najprostsze schabowe wzbogacone o cebulkę zieloną. Schabowe takie jadłam u mojej synowej i powiem że bardzo mi smakowały.

Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej

 

  • schabowe 4 szt,
  • sól i pieprz,
  • cebulka zielona,
  • jajka 2 + 5 łyżek mleka,
  • papryka czerwona,
  • czosnek granulowany,
  • przyprawa do wieprzowiny,
  • dodatkowo;
  • bułka tarta + 2 łyżki mąki pszennej do panierowania,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej
Schabowe po oczyszczeniu i osuszeniu rozbijamy przez folie tłuczkiem.

Następnie oprószamy solą, pieprzem oraz poszatkowaną cebulką zieloną.

Tak przygotowane schabowe panierujemy w rozbełtanym jajku z przyprawami a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej.

Gotowe panierowane schabowe smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną suróweczką.
Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej
Schabowe po opłukaniu i osuszeniu rozbijamy przez folie spożywczą lub zwykły woreczek
Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej
Jajka rozbełtać widelcem z dodatkiem przypraw
Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej
Schabowe opruszyc poszatkowaną cebulką zieloną i natką
Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej
Schabowe panierowac w jajku a nastepnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej
Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony
Schabowe z dodatkiem cebulki zielonej
Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką