Sposób przygotowania:
Podudzia z kurczaka z niespodzianką
Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pieczarki (smażymy do odparowania płynu). Pieczarki łączymy z mięsem mielonym, przyprawiamy solą i pieprzem.
Podudzia z kurczaka pozbawiamy kości, przyprawiamy na zewnątrz i w środku solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.
Podudzia faszerujemy mięsem mielonym i pieczarkami, spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na oleju, aby skórka zrobiła się złocista. Podudzia przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 1 godziny w 200 st. C - w połowie pieczenia mięso przekładamy na drugi bok. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Podudzia z kurczaka pozbawiamy kości, przyprawiamy na zewnątrz i w środku solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.
Podudzia faszerujemy mięsem mielonym i pieczarkami, spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na oleju, aby skórka zrobiła się złocista. Podudzia przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 1 godziny w 200 st. C - w połowie pieczenia mięso przekładamy na drugi bok. Podajemy z ulubionymi dodatkami.