Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1360]

Podudzia z kurczaka z niespodzianką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczone podudzia z kurczaka same w sobie są smaczne, ale ich smak dodatkowo może podbić pyszny farsz, np. z mięsa mielonego i pieczarek.

Podudzia z kurczaka z niespodzianką

Składniki:

Podudzia z kurczaka z niespodzianką

 

  • 10 podudzi z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 30-40 dag mięsa mielonego
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Podudzia z kurczaka z niespodzianką
Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pieczarki (smażymy do odparowania płynu). Pieczarki łączymy z mięsem mielonym, przyprawiamy solą i pieprzem. 

Podudzia z kurczaka pozbawiamy kości, przyprawiamy na zewnątrz i w środku solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.

Podudzia faszerujemy mięsem mielonym i pieczarkami, spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na oleju, aby skórka zrobiła się złocista. Podudzia przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 1 godziny w 200 st. C - w połowie pieczenia mięso przekładamy na drugi bok. Podajemy z ulubionymi dodatkami.