Sposób przygotowania:
Cebulowe schabowe
Plastry schabu płuczemy pod zimną wodą, osuszamy i rozbijamy na cienkie plastry. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Każdy rozbity kotlet obsypujemy solą i ziołowym pieprzem.
Obsypujemy pokrojoną cebulą, nakładamy na siebie, ciasno dociskamy, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na dwie godziny do lodówki.
Na miseczkach wykładamy mąkę, rozbełtane jajka i bułkę tartą. Po wyjęciu z lodówki każdy kotlet obtaczamy najpierw w mące, potem w jajkach, a następnie w tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju lub smalcu z obu stron na złoty kolor.
Obsypujemy pokrojoną cebulą, nakładamy na siebie, ciasno dociskamy, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na dwie godziny do lodówki.
Na miseczkach wykładamy mąkę, rozbełtane jajka i bułkę tartą. Po wyjęciu z lodówki każdy kotlet obtaczamy najpierw w mące, potem w jajkach, a następnie w tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju lub smalcu z obu stron na złoty kolor.