szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Cebulowe schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Każdy uwielbia kotlety schabowe. Te mają pyszny cebulowy posmak. Najczęściej podaję je z dodatkiem pieczarek i zasmażanej kapusty.

Cebulowe schabowe

Składniki:

Cebulowe schabowe

 

Sposób przygotowania:

Cebulowe schabowe
Plastry schabu płuczemy pod zimną wodą, osuszamy i rozbijamy na cienkie plastry. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Każdy rozbity kotlet obsypujemy solą i ziołowym pieprzem.

Obsypujemy pokrojoną cebulą, nakładamy na siebie, ciasno dociskamy, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na dwie godziny do lodówki.

Na miseczkach wykładamy mąkę, rozbełtane jajka i bułkę tartą. Po wyjęciu z lodówki każdy kotlet obtaczamy najpierw w mące, potem w jajkach, a następnie w tartej bułce.

Smażymy na rozgrzanym oleju lub smalcu z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

mięso schab