Sposób przygotowania:
Kotlety z polędwiczki wieprzowej z pieczarkami
Polędwiczkę umyć osuszyć, oczyścić z błonek.
Mięso pokroić w dwu cm. plastry, rozbić delikatnie dłonią.
Każdy kawałek oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące pszennej.
Na rozgrzanym oleju/smalcu smażyć rumiane kotlety z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Cebulę posiekać drobno,obrane pieczarki pokroić w ćwiartki.
Na oddzielnej patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać pieczarki.
Dusić do odparowania płynu, doprawić solą i pieprzem.
Polędwiczkę podawać ułożoną na pieczarkach.
Mięso pokroić w dwu cm. plastry, rozbić delikatnie dłonią.
Każdy kawałek oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące pszennej.
Na rozgrzanym oleju/smalcu smażyć rumiane kotlety z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Cebulę posiekać drobno,obrane pieczarki pokroić w ćwiartki.
Na oddzielnej patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać pieczarki.
Dusić do odparowania płynu, doprawić solą i pieprzem.
Polędwiczkę podawać ułożoną na pieczarkach.
SylaUla
Martyna12
Dziękuję :)