Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem, ryżem i pieczarkami
Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Cebulę też drobno kroimy. Cebulę lekko przesmażamy na maśle i dodajemy pieczarki. Razem przesmażamy do odparowania większości płynu.
Do mięsa dodajemy przestudzone pieczarki z cebulą, ryż i jajko. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.
Z kapusty wycinamy głąb i wkładamy kapustę do dużego garnka z wrzątkiem. Z kapusty zdejmujemy sparzone i odpadające liście a kapustę wkładamy ponownie do garnka z wodą.
Czynność powtarzamy do końca kapusty. Z liści kapusty ścinamy zgrubienia i na liście nakładamy przygotowany farsz.
Zwijamy gołąbki i ciasno układamy w garnku (na spód garnka kładziemy uszkodzone liście). Do garnka wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Lekko solimy.
Dusimy do miękkości ok 50 min.
Do mięsa dodajemy przestudzone pieczarki z cebulą, ryż i jajko. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.
Z kapusty wycinamy głąb i wkładamy kapustę do dużego garnka z wrzątkiem. Z kapusty zdejmujemy sparzone i odpadające liście a kapustę wkładamy ponownie do garnka z wodą.
Czynność powtarzamy do końca kapusty. Z liści kapusty ścinamy zgrubienia i na liście nakładamy przygotowany farsz.
Zwijamy gołąbki i ciasno układamy w garnku (na spód garnka kładziemy uszkodzone liście). Do garnka wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Lekko solimy.
Dusimy do miękkości ok 50 min.