p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa z indyka oraz dodatkiem sosu tzatziki

Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa

 

  • 40 dag mięso z indyka,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżka warzylion,
  • 2 łyżki przyprawa na grill z czosnkiem,
  • 2 łyżki woda,
  • 1 łyżka oliwa
  • Sos tzatziki:
  • 1 szt ogórek świeży,
  • 150 g ser kanapkowy ze szczypiorkiem,
  • 2 łyżki przyprawa Tzatziki Prymat

 

 

Sposób przygotowania:

Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa
Mięso zmielić.
Cebulę bardzo drobno posiekać lub zmielić przez maszynkę. Dodać przyprawy, wodę, oliwe i dobrze wymieszać. Wyrabiać ok 15 minut Tak przygotowane mięso odstawić na lodówki. Następnie formować ruloniki. Smażyć na gorącej oliwie, na patelni grillowej, często je przewracając.Cevapcici są gotowe jeśli są ciemno złote. Podawać z sosem tzatziki-Ogórek zetrzeć na tarce jarzynowej, odcisnąć sok, dodać serek kanapkowy i przyprawę. Wszystko dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce.
Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa
grillujemy na patelni grillowej
Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa
Etap 2
Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa
sos tzatziki
Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa
składniki na sos