Sposób przygotowania:
Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa
Mięso zmielić.
Cebulę bardzo drobno posiekać lub zmielić przez maszynkę. Dodać przyprawy, wodę, oliwe i dobrze wymieszać. Wyrabiać ok 15 minut Tak przygotowane mięso odstawić na lodówki. Następnie formować ruloniki. Smażyć na gorącej oliwie, na patelni grillowej, często je przewracając.Cevapcici są gotowe jeśli są ciemno złote. Podawać z sosem tzatziki-Ogórek zetrzeć na tarce jarzynowej, odcisnąć sok, dodać serek kanapkowy i przyprawę. Wszystko dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce.
Cebulę bardzo drobno posiekać lub zmielić przez maszynkę. Dodać przyprawy, wodę, oliwe i dobrze wymieszać. Wyrabiać ok 15 minut Tak przygotowane mięso odstawić na lodówki. Następnie formować ruloniki. Smażyć na gorącej oliwie, na patelni grillowej, często je przewracając.Cevapcici są gotowe jeśli są ciemno złote. Podawać z sosem tzatziki-Ogórek zetrzeć na tarce jarzynowej, odcisnąć sok, dodać serek kanapkowy i przyprawę. Wszystko dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce.