Sposób przygotowania:
Chałwa lniana z suszonymi figami
Do rondla wlać wodę i dodać miód oraz olej kokosowy. Podgrzewać i mieszać do połączenia składników, a następnie rozpuścić gorzką czekoladę. Mieszać, aż uzyska się jednolitą konsystencję.
W misce wymieszać mąkę lnianą z zawartością rondla. Otrzymaną masę dokładnie wymieszać łyżką i przełożyć do foremek. Masę lekko ugnieść i wyrównać.
Suszone figi przekroić na pół i ułożyć na wierzchu masy, lekko dociskając. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
W misce wymieszać mąkę lnianą z zawartością rondla. Otrzymaną masę dokładnie wymieszać łyżką i przełożyć do foremek. Masę lekko ugnieść i wyrównać.
Suszone figi przekroić na pół i ułożyć na wierzchu masy, lekko dociskając. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
SylaUla
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki