SUPERPRZEPIS

Burgery z łososia i szpinaku

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Burgery z łososia i szpinaku

Dietetyczne i pyszne burgery z łososia i szpinaku, z dodatkiem płatków owsianych. Aby jeszcze zmniejszyć kaloryczność dania, burgery można upiec w piekarniku.

Składniki:

Burgery z łososia i szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Burgery z łososia i szpinaku

ETAP 1:

Burgery z łososia i szpinaku
Masę po wymieszaniu włożyć do lodówki na 15 min.

Łososia należy umyć, dokładnie osuszyć, oddzielić od skóry, a następnie grubo posiekać. Umyty i osuszony szpinak drobno posiekać.. W misce połączyć ze sobą rozbełtane jajka, płatki owsiane, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szpinak i na końcu dodać łososia. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem ziołowym, a następnie wymieszać.

ETAP 2:

Burgery z łososia i szpinaku
Masę wyciągnąć z lodówki i formować małe burgery

Masę odstawić do lodówki na 15 min. Po upływie 15 min., formować z masy burgery.

ETAP 3:

Burgery z łososia i szpinaku
Burgery smażyć z obu stron na złocisty kolor

Smażyć na patelni, po 5 min. z każdej strony.

Tagi:

dania