Sposób przygotowania:
Chałwiowe rogaliki
Na stolnicę wsypać mąkę.Mąkę należy wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać, zagnieść i zostawić w lodówce na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki, ciasto rozwałkować na placek o grubości 2-3mm. Pokroić na trójkąty.
Chałwę pokroić na mniejsze kawałki. Na środku wykładać po kawałku chałwy. Zwinąć i uformować kształt rogalika. Układać na blaszce przykrytej i natłuszczonym pergaminem. Posmarować roztrzepanym jajkiem rogaliki. Piec w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach. Wyjąć-zostawić do ostudzenia.
Chałwę pokroić na mniejsze kawałki. Na środku wykładać po kawałku chałwy. Zwinąć i uformować kształt rogalika. Układać na blaszce przykrytej i natłuszczonym pergaminem. Posmarować roztrzepanym jajkiem rogaliki. Piec w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach. Wyjąć-zostawić do ostudzenia.