Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

chatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto najlepiej robic w porze zimowej lub ciągle trzymac w lodówce, gdyż szybko moze stracic smak w cieple

chatka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

chatka

 

 

  • Polewa:

 

  • 0,5 kostki margaryny
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2-3 łyzki kakao
  • 2 łyzki gorącej wody

 

Sposób przygotowania:

chatka
Żółtak utrzeć z margaryną, cukrami i aromatem. Dodać zmielony ser i wymieszać. Na koncu dodac ubite białka i delikatnie wymieszać. Na papierze śniadaniowym układamy 3 warstwy herbatników po 6 sztuk w każdym rzędzie, tak aby dłuższe częsci herbatników tworzyły szerokosc naszej podstawy:) Mase dzielimy na dwie czesci i jedna z nich rozmsarowujemy na herbatnikach, po czym układamy ich drugą warstwę. Pozostałą cześć masy mieszamy z kakaem(2-3 łyzki) lub dzielimy na 3 częsci i jedna z nich mieszamy z kakaem (1 łyzka) na środku układamy owoce lub pokrojona galaretke, po czym składamy tak aby powstał trójkat. Całośc polewamy polewą kakaową i posypujemy wiórkami.
chatka
tak się prezentuje gotowe ciasto serowe
chatka
sposób ułożenia masy na herbatnikach
chatka
zawinieta chatka