Sposób przygotowania:
Chatka puchatka z gotowanym seremETAP 1:
Galaretkę rozpuścić w ok.
Masło włożyć do rondelka i roztopić. Wsypać cukier i cukier ml gorącej wody i wystudzić. Odstawić do stężenia.
Na folii aluminiowej ułożyć obok siebie 3 rzędy herbatników, po 5szt. w każdym rzędzie.
Masło roztopić w rondelku. Dodać cukier i cukier waniliowy i wymieszać. Dodać ser i jajko i wymieszać. Jeśli sa grudki to zblendować. Masę podgrzać. Budyń wymieszać z zimnym mlekiem i wlać do masy serowej. Gotować aż zgęstnieje, mieszając przy tym cały czas. Masę serową rozsmarować równomiernie na herbatnikach. Poczekać aż wystygnie. Na środkowym rzędzie herbatników ułożyć pasek galaretki.
Boczne rzędy herbatników unieść przy pomocy folii do góry i zlepić w domek trójkątny. Ciasto schłodzić w lodówce.
Czekoladę rozpuścić w mleku i polać ciasto. Schłodzić do zastygnięcia polewy.