Sposób przygotowania:
Ciasto Chatka Baby Jagi/ Chatka Puchatka
1. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, ostudzonym masłem. Podzielić na 2 części. Do jednej wsypać kakao i dobrze wymieszać. 2. Na folii aluminiowej poukładać 18 herbatników (3 na 6) Rozsmarować na nich ciemną masę , a następnie przykryć resztą herbatników. Na herbatniki wyłożyć jasną masę. Na środku chatki ułożyć banany/ batonik. Ciasto złożyć w trójkąt, owinąć w folię i schłodzić do stężenia. 3. Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej do uzyskania gęstej polewy. Lekko przestudzić. 4. Chatkę polać ½ polewy, schłodzić do jej stężenia. Następnie ciasto polać resztą polewy, schłodzić (chatkę można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi). Smacznego!
Nina W.