Sposób przygotowania:
Chatka serowa
Miękkie masło utrzeć, dodać żółtka i cukier puder. Wszystko dokładnie ubić na masę, a następnie połączyć ze zmielonym twarogiem i dokładnie wymieszać. Powstałą masę podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao i dokładnie wymieszać. Na dużej blaszce położyć folię aluminiową tak aby wystawała poza brzegi blachy, a na niej herbatniki z dwóch paczek w formie dłuższego prostokąta zbudowanego z 3 rzędów. Na powstały prostokąt wyłożyć białą masę serową. Następnie przykryć tę masę kolejną warstwą herbatników ułożonych w ten sam sposób. Na tę warstwę wyłożyć masę serową kakaową. Następnie brzegi folii złożyć do siebie i podnieść do góry, tak aby powstał domek w kształcie trójkąta. Powstały sernik wstawić na około 2 godziny do lodówki, a następnie powierzchnię sernika oblać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z 2 łyżkami mleka i 1 łyżeczką masła. Wstawić ponownie w chłodne miejsce.
madzia1
msewka
wio
kluska
halina
Tomo