Sposób przygotowania:
Chicken pizzaI
1. Mięso myję, osuszam, kroję w podłużne paski o szerokości 2 cm. Mięso doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka
II
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Pięć minut smażę, doprawiam pieprzem oraz solą i dodaję pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
III
3. Paski mięsa rozkładam, układam na nich usmażony farsz i po paseczku żółtego sera.
IV
4. Paski mięsa zwijam w ślimaczki, można spiąć wykałaczką żeby się podczas pieczenia nie odwinęły.
5. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku. 30 minut w 180°C
6. Przed podaniem wyjmuję wykałaczki, polewam ketchupem.
V
7. Gotowe.
8. Smacznego