Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe z marchewkąI
Mięso myję, osuszam kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
II
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Marchewki, pietruszki obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa solę, dodaję do cebuli i smażę. Po usmażeniu studzę, przekładam do naczynia, łączę z majonezem oraz ketchupem. Dokładnie mieszam, nakładam na każdy kotlet.
III
Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, układam pokrojone na połówki pomidorki, posypuję wierzch kotletów. . Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 5 minut w 180°C.
IV
Kotlety gotowe.
Smacznego