Sposób przygotowania:
Szynka w papryce z szybkowara do pieczywa
Szynkę bez kości natrzeć przyprawą do wieprzowiny, pieprzem mielonym, solą, schować do lodówki na 4 godziny.
Do szybkowara wlać olej, wsypać pokrojoną cebulę, ząbki czosnku, dodać szynkę i podsmażać z każdej strony na rumiano.
Do szybkowara wlać 4 szklanki wody, można zamiast wody wlać rosół i wtedy nie dodajemy kostek rosołowych, dodać paprykę bez gniazdek nasiennych, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu około 60 minut.
Po spuszczeniu pary szybkowar otworzyć i wyjąć szynkę, wywar wylać na durszlak, paprykę dodać do szynki a wywar można zamrozić i później użyć do sosu.
Do szybkowara wlać olej, wsypać pokrojoną cebulę, ząbki czosnku, dodać szynkę i podsmażać z każdej strony na rumiano.
Do szybkowara wlać 4 szklanki wody, można zamiast wody wlać rosół i wtedy nie dodajemy kostek rosołowych, dodać paprykę bez gniazdek nasiennych, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu około 60 minut.
Po spuszczeniu pary szybkowar otworzyć i wyjąć szynkę, wywar wylać na durszlak, paprykę dodać do szynki a wywar można zamrozić i później użyć do sosu.