Sposób przygotowania:
Chili con Carne
Na oliwie zeszklij posiekane cebulę i czosnek, następnie dodaj chili w proszku oraz kmin rzymski (czasem ciężko jest dostać mielony kmin, więc kupuję cały i sam go mielę), w dalszej kolejności dodaj mięso i smaż do momentu uzyskania sypkości. Z suszonych pomidorów odlej połowę zalewy i resztę wraz z pomidorami przełóż do malaksera, dodaj świeżą papryczkę pozbawioną nasion i pomidory z puszek, a następnie zmiksuj wszystko na jednolitą masę i dodaj do mięsa. Dorzuć jeszcze laskę kory cynamonowej i szklankę wody, dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do minimum, przykryj pokrywką i gotuj przez 90 minut co jakiś czas mieszając.Na 30 minut przed końcem gotowania dodaj odsączoną fasolę z puszki. Chili con Carne można podawać na różne sposoby, najpopularniejszym z nich to miska i nachosy, ale często można spotkać też z białym ryżem.
iwi69
Anula
mycha
Pablito
rozgrzewające zdecydowanie :)