Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

chinkali

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W Gruzji chinkali zamawia się jako danie główne, jest to rodzaj pieroga, który faszeruje się mięsem

chinkali Więcej zdjęć (2)

Składniki:

chinkali

 

  • Składniki:
  • Farsz:
  • mielone mięso wołowe - 300gram
  • Mielone mięso wieprzowe - 200gram
  • poszatkowana cebula - 200gram
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • zimna woda - 1 łyżka
  • Ciasto:
  • mąka pszenna - 600 gram
  • sól - szczypta
  • ciepła woda ( ile mąka zabierze)

Sposób przygotowania:

chinkali
 Mięso jedno i drugie pomieszaj razem z cebulą, pieprzem i solą i wodą, z mąki, soli i wody wyrób  ciasto, rozwałkuj i szklanką wykrój kółka, nałóż farsz zlep dwa przeciwległe końce, potem znowu przeciwne końce... zlepiaj tak do momentu, aż uzyskasz  sakiewkę Gotuj w osolonej wodzie, gdy wypłyną - jeszcze tylko dwie minuty i są gotowe:) Nabijaj widelcem chinkali w ten koniuszek wystający - jedzenie ich zacznij  od nadgryzienia, wypij rosołek( jest przepyszny) a potem zjedz resztę. Smacznego
chinkali
Etap 1