Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Chińska potrawka z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetny pomysł na szybki obiad czy kolację. Potrawka jest łatwa w sporządzeniu, dlatego każdy będzie umiał ją przygotować :)

Chińska potrawka z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chińska potrawka z makaronem

 

  • 1 op. makaronu
  • ryżowego
  • 1 op. mrożonych warzyw- mieszanki chińskiej
  • curry
  • ostra papryka
  • sos sojowy ciemny ewentualnie Maggi
  • ok. 250 g cielęciny lub wołowiny
  • olej

Sposób przygotowania:

Chińska potrawka z makaronem
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Przygotowujemy mrożonkę, jeśli posiada mało grzybów mun (co dosyć często się zdarza) możemy kupić osobno i ugotować dodatkowe. Mięso opłukujemy w zimnej wodzie i kroimy na paski. W woku rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Podsmażamy do zarumienienia, a następnie dusimy do miękkości. Podsmażamy makaron z przyprawami, dodajemy warzywa, mięso i sos sojowy. Podgrzewamy chwilę mieszając aż się wszystko przegryzie i gotowe, smacznego!
Chińska potrawka z makaronem
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
Chińska potrawka z makaronem
Przygotowujemy mrożonkę, jeśli posiada mało grzybów mun ( co dosyć często się zdarza) możemy kupić osobno i ugotować dodatkowe.
Chińska potrawka z makaronem
Mięso opłukujemy w zimnej wodzie i kroimy na paski. W woku rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Podsmażamy do zarumienienia, a następnie dusimy do miękkości.
Chińska potrawka z makaronem
Podsmażamy makaron z przyprawami, dodajemy warzywa, mięso i sos sojowy. Podgrzewamy chwilę mieszając aż się wszystko przegryzie i gotowe, smacznego!