ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Makaron z potrawką chińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki pomysł na smaczny obiad. Danie proste w przygotowaniu.

Makaron z potrawką chińską

Składniki:

Makaron z potrawką chińską

 

  • pół opakowania makaronu świderki
  • pół opakowania mieszanki warzyw smak chiński (lub inny, ulubiony)
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • ser żółty (ilość według uznania)

Sposób przygotowania:

Makaron z potrawką chińską
Makaron gotujemy w osolonej wodzie (według przepisu na opakowaniu). Mrożone warzywa wykładamy na patelnię skropioną oliwą i bardzo powoli, pod przykryciem czekamy aż się rozmrożą. Mieszamy je od czasu do czasu. Następnie dodajemy przyprawę dołączoną do warzyw, dosalamy mieszankę w razie potrzeby i doprawiamy pieprzem. Dusimy warzywa aż będą miękkie. Makaron wykładamy na talerze, na wierzchu układamy warzywa, posypujemy startym żółtym serem. Smacznego!

Tagi:

makaron sery ser