Sposób przygotowania:
Chińska sałatka z kapusty.
Kapustę umyć i poszatkować i pokroić dodatkowo na kawałki.
Przełożyć do kamiennego garnka,dodać sól i cukier.Odstawić na 2
godziny.Od czasu do czasu wymieszać.Paprykę umyć,oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na cienkie paseczki.Imbir obrać i posiekać,a orzeszki jak są słone,opłukać w ciepłej wodzie.Kapus-
-tę lekko odcisnąć,przyprawić octem,olejem,dodać pozostałe składniki i dać do lodówki.Podawać przed głównym daniem.
Przełożyć do kamiennego garnka,dodać sól i cukier.Odstawić na 2
godziny.Od czasu do czasu wymieszać.Paprykę umyć,oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na cienkie paseczki.Imbir obrać i posiekać,a orzeszki jak są słone,opłukać w ciepłej wodzie.Kapus-
-tę lekko odcisnąć,przyprawić octem,olejem,dodać pozostałe składniki i dać do lodówki.Podawać przed głównym daniem.