Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Chiński makaron z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo zdrowe i mało kaloryczne danie

Chiński makaron z mięsem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chiński makaron z mięsem

 

  • 10 dag makaron chiński,
  • 2 szt filet z kurczaka,
  • 3 szt marchewka,
  • 1 szt brokuł,
  • 1 ząbek czosnek,
  • do smaku cukier,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz biały

 

Sposób przygotowania:

Chiński makaron z mięsem
Makaron chiński cienki włożyć do gorącej wody na kilka minut. Brokuł ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru, podzielić na różyczki. Filety z kurczaka pokroić w dość grubą kostkę, oprószyć solą, białym pieprzem i wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Włożyć do parowaru i gotować do miękkości. Po upływie 15 minut dodać obrane i pokrojone w słupki marchewki, Gdy wszystko jest miękkie wymieszać z makaronem.
Chiński makaron z mięsem
Etap 1