mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Chiński makaron z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie w przygotowaniu danie na kolację.

Chiński makaron z pieczarkami

Składniki:

Chiński makaron z pieczarkami

 

  • 400 g chińskiego makaronu (bez gotowania)
  • 250 g małych pieczarek
  • 2 marchewki
  • 1 małą puszka kiełków soi
  • 20 ml soku z cytryny
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • mały por
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Chiński makaron z pieczarkami
Na początku makaron zalać wrzątkiem. Marchew obrać, pokroić w słupki. Pory umyć, osuszyć i pokroić w cienkie krążki. Pieczarki umyć i pokroić. Następnie na dużej patelni rozgrzać olej i na rozgrzany wrzucić marchewkę. Po 5 minutach dodać krążki pora i pieczarki. Smażyć do momentu aż warzywa i grzyby będą miękkie. Wtedy dodać odsączone kiełki i doprawić do smaku pieprzem, solą, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Całość wymieszać z odsączonym z wody makaronem. Smacznego.