kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Chińskie placki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne placki ziemniaczane z czerwoną cebulą pieczone na głębokim oleju na dalekim wschodzie tzn Chiny

Chińskie placki ziemniaczane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chińskie placki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Chińskie placki ziemniaczane
Masze placki zaczynamy od skompletowanie wszystkich składników choć może się to wydawać dziwne że o tym pisze ale dogadać się z chińczykami co potrzebujemy do naszych placków to nie lada sztuka :) Jak już mamy składniki to ziemniaki obieramy myjemy i ścieramy na ręcznej tarce następnie to samo robimy z cebulą , do masy dodajemy kilka łyżek mąki, aby zrobić z tego masę odpowiedniej konsystencji tzn by była lekko gęsta , dodajemy do smaku sól i pieprz mieszamy i gotowe. Rozgrzewamy olej na patelnie i z masy nakładamy placki na oleju większe lub mniejsze wg uznania . Smacznego
Chińskie placki ziemniaczane
Ziemniaki oraz czerwoną cebulę obieramy i myjemy .
Chińskie placki ziemniaczane
Czerwoną cebulę oraz ziemnieki ścieramy na tarce .
Chińskie placki ziemniaczane
Dodajemy mąkę , sól oraz pieprz i mieszamy .
Chińskie placki ziemniaczane
PIeczemy placki obustronie na głęboki oleju .