wiesmak100

wiesmak100

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Chińszczyzna - polszczyzna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawa dla 4 osób, przygotowanie około 40 min.

Chińszczyzna - polszczyzna

Składniki:

Chińszczyzna - polszczyzna

 

  • 30 dag mielonej wieprzowiny może być łopatka
  • 25 dkg makaronu ryżowego
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka czystej wódki
  • olej 2 dymki ze szczypiorem
  • łyżeczka startego imbiru
  • pół strąka papryki
  • 3/4 szklanki bulionu

 

 

Sposób przygotowania:

Chińszczyzna - polszczyzna
W misce należy wymieszać mięso, sos sojowy i wódkę. W głębokiej patelni rozgrzać olej, podsmażyć posiekane dymki. Dodać starty imbir, mięso i drobno pokrojoną paprykę. Smażyć, mieszając, 10 min. Wlać bulion, po czym zagotować. Makaron przygotować według przepisu azjatów (w końcu wiedza najlepiej), odcedzić, dodać do patelni, wymieszać. Gotować do momentu odparowania części bulionu, i kiedy danie będzie odpowiednio gęste. Smacznego

Tagi:

makaron sosy