justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Chińszczyzna z bambusem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

bardzo lubię bambusa dlatego ten rodzaj chińszczyzny najbardziej mi smakuje.

Chińszczyzna z bambusem

Składniki:

Chińszczyzna z bambusem

 

 

  • pierś z kurczaka 1 sztuka
  • przyprawa do dań chińskich
  • sól
  • pieprz
  • marchewka 1 sztuka
  • babus 1/2 słoika
  • cebula 1/2 sztuki
  • ryż 1 torebka
  • bulion 1 szklanka

 

 

Sposób przygotowania:

Chińszczyzna z bambusem
Mięso należy pokroić w kostkę, może być większa kostka. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do dań chińskich. Mięso podsmażamy. Dodajemy do niego pokrojoną w paski marchewkę, osączonego bambusa i posiekną w piórka cebulę. Zalewamy bulionem. Dusimy 5 minut. Następnie wsypujemy nie ugotowany ryż. Dusimy do momentu kiedy ryż zmięknie.