MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Chipsy domowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne domowe chipsy z ulubionymi ziołami.

Chipsy domowe 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chipsy domowe 2

 

Sposób przygotowania:

Chipsy domowe 2
Ziemniaki opłukujemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki - 2 mm.Plastry wsypujemy do miski i doprawiamy ulubionymi ziołami i przyprawami, u mnie zioła prowansalskie,sol, pieprz i papryka. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy plasterki z każdej strony po 2 minuty. Następnie gotowe chipsy przekładamy na ręczniki papierowe , celem absorpcji nadmiaru tłuszczu. Podajemy na ciepło lub zimno.
Chipsy domowe 2
Ziemniaki myjemy dokładnie i obieramy a następnie kroimy.
Chipsy domowe 2
Cienkie plastry przyprawiamy ziołami i przyprawami.
Chipsy domowe 2
Każdy plasterek smazymy na oleju z kazdej strony po 2 minuty.
Chipsy domowe 2
Usmazone chipsy przekładamy na ręczniki a potem podajemy.

Tagi:

zioła