Sposób przygotowania:
Chipsy dyniowe-pyszne,złote i zdrowe
Dynię pokroić na mniejsze kawałki,z każdego kawałka,ostrym nożem odcinać cieniutkie plasterki.Potem z każdego plasterka delikatnie odciąć skórkę(można zrobić na odwrót,czyli najpierw odciąć z większych kawałków skórę a potem pokroić na plasterki).Plasterki dyni włożyć do miski i skropić je oliwą,posypać papryka,wymieszać.Plasterki ułożyć na patelni Tefal ActiFry i ustawić czas pieczenia na 30-35 minut.Od czasu do czasu sprawdzić czy nie trzeba otworzyć pokrywy i przemieszać plasterków dyni drewnianą łopatką.Upieczone posypac solą.Przyjemnego chrupania:)
![Chipsy dyniowe-pyszne,złote i zdrowe Chipsy dyniowe-pyszne,złote i zdrowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-dyniowe-pyszne-zlote-i-zdrowe-77945.jpg)
![Chipsy dyniowe-pyszne,złote i zdrowe Chipsy dyniowe-pyszne,złote i zdrowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-dyniowe-pyszne-zlote-i-zdrowe-77946.jpg)
![Chipsy dyniowe-pyszne,złote i zdrowe Chipsy dyniowe-pyszne,złote i zdrowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-dyniowe-pyszne-zlote-i-zdrowe-77947.jpg)
![Chipsy dyniowe-pyszne,złote i zdrowe Chipsy dyniowe-pyszne,złote i zdrowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-dyniowe-pyszne-zlote-i-zdrowe-77948.jpg)
Tit
Darth Vader
Luśka
Netka
Dziekuję:)
kasiunia.1981
Netka
Wiesz co,ja też całkiem niedawno polubiłam dynię i muszę przyznać,że potrawy z niej smakują mi coraz bardziej.Może Ty też ją polubisz,warto:)Dziękuję:)
Netka
Tit,chipsy są bardzo dobre w smaku tylko troszkę mniej chrupiące od innych.
jaNina
Wyglądaja wspaniale, choć ja bym je jeszcze posypała jakimiś aromatycznymi ziołami :)
Ale pomysł super! bardzo lubię dynię :)
Netka
Swietny pomysł z tymi ziołami:)
lampanaftova
evita0007
Netka
Dzięki:)