Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Chipsy z babki zwyczajnej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne wykorzystanie polnego chwasta

Chipsy z babki zwyczajnej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chipsy z babki zwyczajnej

 

 

Sposób przygotowania:

Chipsy z babki zwyczajnej
Zebrane liścia dokładnie myjemy pod bierzącą wodą, a następnie odkładamy do czasu aż nie będą wilgotne lub przecieramy jednorazowym ręcznikiem. Z pozostałych składników robimy gładkie ciasto. Na rozgrzany na patelni olej układamy liścia babki lancetowatej, które wcześniej dokładnie 'oblepiamy' w cieście. Smażymy chwilkę po obu stronach - jemy na ciepło lub zimno.
Chipsy z babki zwyczajnej
smażymy na niewielkiej ilosci oleju
Chipsy z babki zwyczajnej
dobre zarowno na cieplo jak i zimno

Tagi:

jajko tarta jajka