Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Książka Kucharska: Cukinia na wszystkie sposoby

Chipsy z cukinii

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zdrowa przekąska, dla tych którzy lubią podjadać;)

Chipsy z cukinii

Składniki:

Chipsy z cukinii

 

  • cukinia -1 sztuka
  • sól - 2 szczypty
  • oliwa - 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Chipsy z cukinii
Cukinie płuczemy, osuszamy, kroimy w cienie plastry. Piekarnik rozgrzewamy do 130*C. Cukinie smarujemy z obu stron pędzelkiem oliwą, układamy na papiarze do pieczenia solimy. Pieczemy 15 minut, potem plastry cukinii odwracamy na druga stronę, solimy i pieczemy kolejne 15 minut. Długość pieczenia zależy jak grube plastry będziemy mieli.

Tagi:

cukinia