mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Chipsy z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zdrowe, pyszne, nie kaloryczne idealne do chrupania

Chipsy z jabłek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chipsy z jabłek

 

Sposób przygotowania:

Chipsy z jabłek
Potrzebujemy około 1 kg jabłek. Myjemy je dokładnie, odcinamy łodyżki. Następnie kroimy je na plastry cienkie. Bardzo dobra do pokrojenia jabłek jest maszynka do chleba. Jabłka ścinam z ogryzkami. Układam je na piecu kaflowym i zostawiam na około 5 h do wysuszenia. Można je suszyć w piekarniku ale trzeba uważać żeby się nie przypaliły.
Chipsy z jabłek
Potrzebujemy około 1 kg jabłek. Myjemy je dokładnie, odcinamy łodyżki.
Chipsy z jabłek
Następnie kroimy je na plastry cienkie. Bardzo dobra do pokrojenia jabłek jest maszynka do chleba