dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Chipsy z topinamburu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Moje pierwsze podejście do topinamburu i na pewno nie ostatnie. Chipsy to prosta i bardzo smaczna przekąska.

Chipsy z topinamburu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chipsy z topinamburu

 

Sposób przygotowania:

Chipsy z topinamburu
Topinambury obrałam i pokroiłam w cienkie plasterki. Przełożyłam do miski i skropiłam sokiem z cytryny. Następnie doprawiłam ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem oraz skropiłam oliwą. Całość dokładnie wymieszałam i rozłożyłam na blaszce do pieczenia. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam ok. 15 minut – do lekkiego zrumienienia.
Chipsy z topinamburu
Topinambury po obraniu skropiłam sokiem z cytryny
Chipsy z topinamburu
Doprawiłam ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i aromatyczną oliwą
Chipsy z topinamburu
Chipsy piekłam w 190 stopniach do lekkiego zrumienienia