Sposób przygotowania:
Krem z selera z ziemniaczanymi chipsami
Warzywa obrać, dokładnie umyć, pokroić w dużą kostkę, wrzucić do rondla na rozgrzane masło. Obsmażać kilka minut, mieszając i pilnując, żeby się nie przypaliły. Zalać bulionem i pod przykryciem, na małym ogniu gotować do miękkości.
Troszkę przestudzić, a następnie zmiksować i ponownie zagrzać. W razie potrzeby można rozrzedzić wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową.
Na talerzach posypać posiekanym szczypiorem, podawać z dodatkiem chipsów.
Troszkę przestudzić, a następnie zmiksować i ponownie zagrzać. W razie potrzeby można rozrzedzić wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową.
Na talerzach posypać posiekanym szczypiorem, podawać z dodatkiem chipsów.
zbysiowa
iziona
Nina W.
edytaha
To zupełnie jak i ja :)
edytaha
Iwonko, chipsy w zupie chyba zachęcą największego niejadka :)
edytaha
Ja odnoszę wrażenie, że taki krem jest bardziej sycący niż tradycyjna zupa z pokrojonymi warzywami. Niby to samo, a jednak... ;)