Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Chleb o smaku pizzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po całym domu unosi się niesamowity zapach pieczonego chleba, wszyscy domownicy nie mogą się doczekać, kiedy będzie upieczony. Takiego chleba jeszcze nie jedliście, a warto wypróbować, bo jest pyszny, szczególnie dzieci będą zachwycone, ponieważ jest

Chleb o smaku pizzy

Składniki:

Chleb o smaku pizzy

 

Sposób przygotowania:

Chleb o smaku pizzy

I

Chleb o smaku pizzy

1. Ser, salami, obraną z nasion paprykę, blenduję blenederem, przekładam do miski.
2. Następnie wsypuję mąkę, sól, cukier, tymianek, oregano, bazylię i wlewam wodę rozrobioną z drożdżami. Ciasto wyrabiam, przekładam do natłuszczonej olejem formy typu keksówka. Ciasto odstawiam na jedną godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
3. Po tym czasie chlebek piekę w rozgrzanym piekarniku 60 minut w 180°C.

II

4. Chlebek gotowy.
5. Smacznego.