Sposób przygotowania:
Pyszny chleb bez mąki
W misce wymieszać wszystkie suche składniki a w wysokim naczyniu wodę z olejem i syropem trzcinowym. Do suchych składników wlać zawartość wysokiego naczynia i wymieszać wszystko. Miskę zakryć ściereczką aby wierzchnia warstwa nie wysychała i zostawić tak wszystko 3 godziny. Po upływie tego czasu tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę z miski, wyrównać powierzchnię i biorąc tortownicę w dłonie kilka razy postukać nią o blat. Pozwoli to uformować się masie i zlikwidować ewentualne pęcherze powietrza. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut a potem delikatnie wyjąć chleb z papierem z formy i już na samej kratce z piekarnika piec jeszcze 30 minut. Upieczony chleb wystudzić na kratce i kroić w kromki i zajadać ( mi najlepiej smakował z samym masłem ).