slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Bezglutenowy chleb bez mąki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny, wilgotny chlebek bez glutenu. Bardzo dobrze się kroi i nie kruszy się. Jest bardzo sycący. Po prostu mega!!!!

Bezglutenowy chleb bez mąki

Składniki:

Bezglutenowy chleb bez mąki

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowy chleb bez mąki
W jednej miseczce mieszamy otręby, drożdże, skrobię kukurydzianą i sól. W drugiej miseczce mieszamy jogurt naturalny, mleko i jajka.

Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy. Konsystencja ciasta jest dość luźna.

Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.

Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

Po upieczeniu wyciągamy z foremki i studzimy. Kroimy dopiero całkowicie wystudzony chleb.