Sposób przygotowania:
Chleb bez mąki- 100% ziarno
Składniki suche dokładnie odmierzyć i wymieszać w misce. Jaja zmiksować z maślanką i solą. Do suchych składników dodać mieszaniną jajeczną i wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej ciasto na chleb. Wyrównać wierzch, aby po upieczeniu chleb ładnie sie prezentował.
Piec około 1 h w nagrzanym piekarniku (180-200 st ). Po wyciągnięciu zmoczyć wierzch chleba wodą i pozostawić do ostygnięcia minimum 30 minut.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej ciasto na chleb. Wyrównać wierzch, aby po upieczeniu chleb ładnie sie prezentował.
Piec około 1 h w nagrzanym piekarniku (180-200 st ). Po wyciągnięciu zmoczyć wierzch chleba wodą i pozostawić do ostygnięcia minimum 30 minut.